Gezondheid, lichaam en technologie hebben altijd mijn aandacht gehad. Als logisch vervolg op mijn sportieve carrière kwam ik tijdens mijn studie – Academie Lichamelijk Opvoeding – nog meer te weten over het menselijk lichaam en waar het allemaal toe in staat is, de potentie. Naast de verschillende sporten die ik moest beoefenen waren er ook vakken als psychologie, anatomie en fysiologie. Ik vond dat ontzettend interessant. Niet alleen om te weten te komen wat je fysieke mogelijkheden zijn, maar ook over de onderliggende oorzaken. En over hoe je je potentie kunt ontwikkelen door steeds je grenzen te verleggen, er overheen te gaan en te veranderen.

Na het afronden van mijn studie ben ik het werkende leven ingestapt. In de veronderstelling dat werken iets beter te combineren was met mijn sportcarrière – little did I know – sloeg ik een geheel nieuwe weg in. In plaats van mijn opleiding in te zetten op de meest logische manier, ging ik aan de slag bij een communicatiebureau met voornamelijk klanten in de IT. Een nieuwe wereld ging voor me open, maar ook nu was ik geïntrigeerd. De eerste schreden binnen de technologiesector waren gezet.

Digitale middelen en toepassingen waren toen nog beperkt. Persberichten werden nog via de post verstuurd. Ik zie ons nog eind van de dag staan; persberichten kopiëren, vouwen, insteken in enveloppen en frankeren. Niets digitaal, dat kwam pas in de jaren daarna. Wat is er in de tussentijd veel veranderd! Ik ben via omzwervingen van bedrijfszijde weer terug aan de bureauzijde. Maar wat altijd is gebleven is mijn interesse en passie voor zowel IT als gezondheid en zorg.

En de technologie? Die heeft in de tussentijd megasprongen gemaakt. Zo ook de technologische vooruitgang binnen de zorgsector. Technologische oplossingen die er mede voor zorgen dat het leveren en managen van gezondheidszorg wordt vergemakkelijkt. En dan heb ik het niet zozeer over de zakelijke kant, maar meer over het menselijke deel. Ik zie technologie als middel om positieve impact te realiseren op de wereld en niet als doel op zich.

Hoe gaaf is het dan dat ik de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan nu kan combineren. Sport, technologie, gezondheid en zorg. De rode draad is wat mij betreft altijd de menselijke kant ervan. Wat is de impact op ons als mens? Hoe zie ik dat, hoe zien anderen dat? Ik ben benieuwd naar de ervaringen, meningen en opvattingen van anderen. Daarom voel ik me nu als accountverantwoordelijke voor HealthTech zo op mijn plek. Ik verkeer in de prettige positie om over de onderwerpen waar mijn hart ligt, de verbinding aan te gaan met anderen. Er zijn zoveel mooie verhalen te delen! Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om mijn netwerk uit te breiden om persoonlijk contact aan te gaan en kennis uit te wisselen. Wat zijn jouw ervaringen, wat zijn jouw verhalen? Ik hoor ze graag! Binnenkort bij een kopje koffie ervaringen delen? Mail me vooral.

Share:

Leave a Reply