overzicht

Roche Diabetes Care vroeg Yellow Communications om hulp bij het opzetten van een platform voor mensen met diabetes – om ze een stem te geven, maar ook om dienst te doen als een community waarin mensen met diabetes en maatschappelijke- en zorgprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Een platform voor relevante informatie, ondersteuning en vragen.

Wat wij deden

We zetten de website Levenmetdiabetes op, die we verder uitbreidden tot een community platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, contact kunnen leggen en verhalen, tips en trucs uitwisselen. We wilden mensen bij de community betrekken door content vanuit de website met ze te delen op plekken waar ze al samenkwamen. We maakten pagina’s aan op Facebook en Twitter om de website te ondersteunen en de groeiende gemeenschap verder uit te breiden.

Wekelijks publiceren we op al onze kanalen nieuwe artikelen, ervaringen, tips en trucs. We posten dagelijks op social media om de interactie met de community te vergroten en het verkeer naar de website continu te houden. Voor de kick-off van Levenmetdiabetes lanceerden we een 30-dagen challenge: om het platform te promoten, daagden we mensen (met of zonder diabetes) uit om dagelijks de koolhydraten die ze aten en hun activiteiten en verbrande calorieën bij te houden. Honderden mensen deden mee met de challenge en deelden hun statistieken.

Resultaat

Na de lancering van de website bezochten maandelijks meer dan 500 mensen de site. De opgezette social media pagina’s vergrootten het maandelijkse bereik met meer dan 5.000 op Facebook en meer dan 36.000 impressies op Twitter.

Het belangrijkste resultaat van de campagne is natuurlijk het feit dat er nu een community is waar mensen met diabetes samenkomen en hulp kunnen zoeken bij anderen.