overzicht

Citrix richt zich op één basisprincipe: dat alle apps en data ter wereld veilig en eenvoudig beschikbaar zijn. Waar dan ook. Wanneer dan ook. En op ieder apparaat of netwerk. De Citrix strategie wordt sterk beïnvloed door de groeiende mobiliteit van de beroepsbevolking. Het Nieuwe Werken kreeg begin deze eeuw veel aandacht, maar verdwijnt langzaam uit beeld bij het algemene publiek. Citrix vroeg ons de media aandacht voor het mobiliteitsthema in Nederland nieuw leven in te blazen.

Wat we deden

We wilden als feit vaststellen dat er een grote vraag bestaat naar mobiliteit onder de beroepsbevolking, gedreven door de groeiende invloed van consumentenoplossingen op de werkvloer en veranderingen in de balans tussen werk en privé. We wilden ook aangeven dat organisaties zich traag aanpassen aan deze ontwikkeling, met ontoereikende en moeizame wijzigingen in beleid, middelen en ondersteuning voor mobiliteit.

Dus hebben we 500 mobiele werkers geïnterviewd over wat ze nu echt dachten over de branche en de manier waarop ze werkten.

De resultaten lieten onder andere zien dat slechts 3% van de Nederlandse bedrijven een beleid hebben voor mobiliteit – een scherp contrast met het feit dat praktisch alle respondenten aangaven dat mobiiteit belangrijk is voor de kwaliteit van hun werk en leven. Die boodschap wilden we uitdragen naar de media, om het gat tussen perceptie en realiteit onder de aandacht te brengen en Citrix te positioneren als hét merk dat dit gat kan overbruggen.

Resultaat

De media spitsten de oren en pikten de boodschap op. Meer dan 40 publicaties in de Benelux in print, online, zakelijke en landelijke media namen het verhaal over en positioneerden Citrix als de leidende partij die inzicht heeft in de problematiek en een oplossing weet te presenteren.

De campagne kwam tot een hoogtepunt met een diepgaand radiointerview met de Regional Director Benelux van Citrix, waarmee een groot publiek werd bereikt en de band met de doelgroep verder werd verstevigd.

Het enthousiasme rondom Het Nieuwe Werken werd nieuw leven ingeblazen. Citrix werd neergezet als een bedrijf dat begrijpt wat gebruikers willen en dé partij is om te benaderen wanneer bedrijven op zoek zijn naar een succesvolle mobiele strategie.