overzicht

Wacom Consumer wilde de Wacom Bamboo onder de aandacht van hun doelgroep brengen door samen te werken met belangrijke influencers. Wacom wilde vooral in beeld komen bij studenten, met hen in contact raken en zichtbaar worden op plekken waar studenten zijn. Om dat mogelijk te maken zocht Wacom contact met Yellow Communications om een campagne op te zetten waarbij de juiste influencers in contact kwamen met Wacom om gericht content over te brengen op de doelgroep.

Wat we deden

Een product als The Bamboo komt niet goed tot zijn recht door er alleen maar over te vertellen – mensen moet het aanraken en ervaren om echt te begrijpen wat het product doet. Daarom zorgden we ervoor dat de bloggers en influencers waarmee we in contact waren ook echt de kans kregen het product zelf te proberen. Allereerst zetten we een wedstrijd op, waardoor influencers de kans kregen het product aan hun volgers aan te bieden. De influencers beoordeelden het product en vertelden over hun ervaringen, en gaven volgers tegelijkertijd de kans het product te winnen. Het benaderen van de juiste mensen was hierbij cruciaal. Dus zorgden we ervoor dat we samenwerkten met influencers die zelf ook studenten als doelgroep hadden, om zo het publiek te trekken dat Wacom voor ogen had.

Resultaat

We werkten samen met zes bloggers. Hun reviews bereikten 500.000 tech- en lifestylefans en studenten. Aan de winacties deden 400.000 mensen mee, waarvan er 100.000 hun ervaringen deelden via social media. De campagne trok veel aandacht en zorgde er zelfs voor dat één van de influencers door Bright TV, een landelijk bekend lifestyle tv-programma, werd uitgenodigd om over de Wacom Bamboo te vertellen.